Son Güncellenme Tarihi: 04.09.2024
İçindekiler

Ankara Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

30’lu yaşların geride kalması ile birlikte alın ve kaş bölgesinde bir sarkma meydana gelir. Ciltteki sarkma özellikle göz kapaklarında kendini belli eder ve kişinin çoğu zaman olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur. Göz kapağı estetiği ameliyatı sarkmış ve düşük ola göz kapağının kaldırılması için yapılan estetik ameliyattır. Bu sayfada göz kapağı estetiği Ankara hakkında bilgi alabilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Ameliyata engel bir durumu olmayan herkes alt ve üst göz kapağı için göz kapağı estetiği ameliyatı yaptırabilir. Ancak elbette bu ameliyat için en azından belirli bir düzeyde cilt sarkmasını meydana gelmesini beklemenizde fayda var. Genetik faktörlere bağlı olarak göz kapağında sarkık bir görüntünün  hangi yaşta oluştuğu konusunda net bir rakam veremeyiz. Göz kapağındaki sarkıklığın sizi rahatsız ettiği noktada ameliyat kararı verebilirsiniz.

Ankara Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

Göz Kapağı Estetiğinden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması büyük önem taşıyor. Aynı zamanda yüksek oranda e vitamini içeren gıdaları da tüketmelisiniz. Çünkü e vitamini de kanamayı artırma gibi bir özelliğe sahiptir. Bazı bitki çaylarının da kanamayı artırma özelliği olduğundan  ameliyattan 1 hafta öncesinde bitki çayı tüketimini de durdurmanızda fayda var. Ameliyattan 10 gün önce sigarayı bırakmalısınız.  Göz kuruluğu, tiroid ya da göz kuruluğu gibi hastalıklara sahipseniz doktorunuzu mutlaka ameliyattan önce bu hastalıklarla ilgili bilgilendirmelisiniz.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ankara göz kapağı estetiği operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Ancak bazı hastalar  ameliyattan kaynaklı psikolojik sıkıntı yaşayabiliyor ve bu nedenle genel anestezi uygulamamız gerekebiliyor. Ameliyat yaklaşık olarak 1 saatte tamamlanıyor. Hastanın oturma pozisyonunda operasyon  esnasında çıkarılacak olan deri ve kas belirlenir. Bazı hastalarda yağ dokusundan da bir miktar çıkarmak gerekebiliyor. Daha önce çizimle belirlenen bu bölge ameliyat esnasında kesi uygulanarak çıkarılır. Ardından dikiş uygulamasıyla göz kapaklarına olması gereken görünüm kazandırılır.  Ameliyat esnasında anestezi etkisi olduğundan hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi mümkün olmaz. Bu konuda hiçbir şekilde endişe etmeden ameliyat kararı verebilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci Nasıl?

Ameliyatın ardından hastaları çok zorlu bir iyileşme süreci beklemiyor. Sadece doktorun önerilerine ve uyarılarına harfiyen dikkat etmelisiniz. Göz kapaklarına operasyondan hemen sonra bant uygulanır ancak bu bantlar görmenizi engellemeyecek, bu konuda da endişe etmenize gerek yok. Ödem ve morluğu azaltmak amacıyla soğuk kompres uygulamanız gerekebilir. Şişlikler ve morlukların ameliyattan sonra 2 gün boyunca artarak seyretmesi son derece normal bir durumdur. Bu sürenin sonunda morluklar ve şişlikler hızlı azalacak ve yok olacak. Ameliyattan sonraki ilk gün boyunca göz kapağında sızıntı şeklinde olmak kaydıyla kanama olması ya da sıvı gelmesi normal bir durumdur. Son olarak ameliyatın ardından öksürme, hapşırma ya da ağır kaldırma, koşma gibi efor sarf ettirecek hareketlerden kaçınmanız gerekiyor.

Göz Kapağı Ameliyatından Sonra Yeniden Sarkma Meydana Gelir mi?

Estetik ameliyatlar kişinin daha genç görünmesi için yapılabiliyor.  Ancak yaşlanmayı durdurmadığını da belirtmek gerekir. Estetik ameliyatlardan sonra da yaşlanma devam eder. Dolayısıyla ameliyatın ardından kişinin göz kapaklarında yeniden bir sarkma meydana gelebilir. Ancak bu süreç yaklaşık 10 ila 15 yıllık bir zaman diliminde gerçekleşiyor. Hızlı bir şekilde göz kapaklarında yeniden sarkma meydana gelmesi durumunda ikinci kez göz kapağı estetiği ameliyatı yapılabilir. Yani göz kapağı estetiği ameliyatı göz kapaklarında bir daha sarkma bir daha gelmeyeceği şeklinde bir garanti vermez. Yeniden, uzun yıllar içerisinde olsa dahi deride bir sarkma meydana gelebilir.

Alt Göz Kapağında Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Üst göz kapağının yaşlanma belirtileri bilindiği üzere alın bölgesinde meydana gelen yaşlanma belirtileriyle ilgilidir. Alt göz kapağının taşıdığı yaşlanma belirtileri ise yanaklarda meydana gelen yaşlanma ile ilgili olacaktır.

İnsanlar 40 yaşına geldiklerinde artık yanaklarında bulunan yağ dokusu yer çekiminin de etkisiyle beraber eski dolgunluğunu kaybetmeye başlar. Bu süreç cildin sarkmasına benzetilebilir. Bu durumun yüzde 2 önemli sonucu vardır. Birincisi dudak kenarlarında bulunan gülme çizgileri eskisine göre oldukça belirgin bir hal alır.

İkinci önemli sonucu ise alt göz kapağının altı çöker. Alt göz kapağının derisi zamanla incelmeye başlar ve zanla kazayağı denilen görüntü ortaya çıkar. 50 yaşına basıldığında ise bu görüntü çok daha belirgin bir hal alır.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

İyileşme süreci kısa olan ve kısa bir operasyonlar gerçekleştirilen göz kapağı estetiği fiyatları bulunduğunuz şehre ve hekiminize göre değişkenlik gösterebiliyor. Ayrıca göz kapağı ameliyatı fiyatı, aynı anda birden fazla estetik işlem gerçekleşecekse de farklı olabiliyor. Size en uygun göz kapağı estetiği fiyatı hakkında bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Bazen zorunluluk bazen de estetik nedenlerden dolayı göz kapağıyla alakalı bazı ameliyatlar yapılması gerekebilir. Hastalar ameliyatın göz ile alakalı olması durumunda iz konusunu fazlasıyla dert edebilirler. Yüzde en çok dikkat çeken organlardan bir tanesi olmasından dolayı iz kalması birçok hasta için sorun oluşturabilir.

Göz kapağı ameliyatı hangi nedenden dolayı yapıldığına bağlı olarak değişmekle birlikte bir takım kesilerin olmasına neden olabilir. Kesiler oldukça küçük ve estetik dokunuşlar ile gerçekleştirilir. Yapılan işlem sonunda ise küçük bir yara oluşur. Yaranın iyileşme süreci sonunda tamamen ortada kalkması beklenir. İz kalması da mümkün olmaz. Bunun için hastaların bu tarz işlemleri iz kalacağından korkarak ötelemesi gerekmez.

Üst Göz Kapağı Estetiği Ameliyatına Nasıl Karar Verilir?

Üst göz kapağı düşüklüğü daha çok doğumsal olan bir sağlık sorunudur. Trafik kazası ve bazı hastalıklar sonrasında da görülebilir. Üst göz kapağı düşüklüğü estetik olarak sorun teşkil eder. Tedavi edilmediği zaman görmede bozukluklar yaşanabilir. Gözün görme alanı kapandığı için göz fonksiyonları bozulur.

Üst göz kapağı düşüklüğü olan kişiler daha çok estetik amaçlı düzeltme yaptırmak için doktora başvururlar. Daha küçük yaşlarda ise ailelerin tercihleri ile doktora başvuru yapılır. Üst göz kapağı düşüklüğü ameliyatını göz ve plastik cerrahlar beraber planlar. Deneyimli hekimlerin yapması önemlidir. Aksi halde göz gereğinden fazla açık kalarak göz kuruluğu oluşabilir.

Alt Göz Kapağı Ameliyatına Nasıl Karar Verilir?

Gözler insanı daha güzel ve genç gösteren yapılardır. Gözlerde yorgun bir görünüm oluşmasının nedenlerinden biri göz torbaları, göz çukurları, göz altı şişlikleri ve morarmalarıdır. Bu gibi durumların kişiyi rahatsız etmesi durumunda alt göz kapağı ameliyatına karar verilebilir. Kişinin göz yapısı ve çevresi incelendikten sonra uygun yöntemle ve alınan kararlarla daha genç bir görünüme kavuşmak mümkündür.

Göz altlarında ki bu sarkmaların nedenleri araştırılır. Göze dair hastalık tespiti yapılır ve ameliyatı olumsuz etkileyecek durumla karşılaşılmadığı taktirde kişinin ameliyat olması için karar verilebilir. Bu ameliyat 18 yaş ve üstü bireyler için yapılmakta ve yaş faktörü ameliyat için göz önüne alınmaktadır.

Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Ameliyat sonrası genellikle anestezi etkilerinin ortadan kalkması ile göz çevresinde ağrı olur. Hekiminizin size vereceği ağrı kesiciler bu ağrıları büyük ölçüde azaltacaktır. Operasyon tamamlandıktan sonraki 24 saat hasta kesinlikle gözüne ellerini götürmemeli ve kaşıma, ovuşturma gibi hareketlerden kaçınmalıdır. Ameliyatın tamamlanmasını takip eden 5 veya 6.günde göze uygulanmış pansumanlar hekiminiz tarafından çıkarılacaktır. İlk 5 günde göze su gelmemesine ve duş alınmasına dikkat edilmesi önerilir. Ortalama 2 hafta içerisinde tamamen iyileşme gerçekleşir.

Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hayatımızda bazen ameliyat gibi hususlarla karşılaşmaktayız. Bu operasyonlar bazen küçük bazen ise büyük çaplı olabilmektedir. Daha hızlı iyileşebilmek için ameliyat sonrası bazı hususlara dikkat edilmelidir. Bu hususlardan en önemlisi kötü alışkanlıkların değiştirilmesidir. Kötü alışkanlıklar ve kötü beslenme düzeni değiştirilmelidir. Uzman hekimin önerdiği beslenme düzenine ve spor aktivitelerini düzenli yapmaya özen gösterilmelidir.

Ameliyatlı bölge darbelerden korunmalı ve günlük uygulanması gereken bakımlar aksatılmamalıdır. Ağır ev işleri ve ağır sosyal aktiviteler yapmamaya dikkat edilmelidir. Ameliyat sonrası çevrenin temizliğine de oldukça dikkat edilmelidir. Pis çevre koşulları yaranın enfeksiyon kapmasına neden olabilen bir unsurdur.

Göz Kapağı Ameliyatı Riskleri

Nadiren de olsa, göz kapağı ameliyatı sırasında veya sonrasında kanama sorunları ortaya çıkabilir. Ameliyattan sonra kanama olursa, acil drenaj yapmanız gerekebilir. Kanama riskini artırdıkları için aspirin veya antiinflamatuar ilaçların kullanımı ameliyattan on gün önce durdurulmalıdır.

En korkutucu ve nispeten yaygın görülen komplikasyon alt göz kapağının çekilmesidir (ektropiyon). İkinci bir ameliyat geçirmiş hastalarda bu olasılık artar. Sorun, göz derisinin gereğinden fazla çıkarılması ve işlemin eksik olan derinin yerine konmasıdır. Bunun için üst göz kapağındaki derinin çıkarılması gerekebilir.

Yaşlanma, güneşe maruz kalma ve diğer koşulların bir sonucu olarak göz kapağının görünümünde değişiklikler meydana gelebilir. Blefaroplasti yaşlanma sürecini durdurmaz ve sürekli göz kapağı gerginliğine neden olmaz. Gelecekte, blefaroplasti ameliyatının sonuçlarını korumak için yeni ameliyatlar ve tedaviler gerekebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

Göz kapağı ameliyatları uzun süre kalıcı olan ve etkili bir ameliyattır. Tekrar ameliyat olmayı gerektirmez. Fakat ilerleyen yaşlarda müdahale etmek isterseniz herhangi bir sorun olmaz.

Göz Kapağı Ameliyatı Neden Olunur?

Göz kapağı ameliyatında amaç daha canlı bir görünüm sağlamaktır. Bu ameliyatın etkisi doğru bakım ile de daha uzun sürebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

İnsanlar yaşlarının getirdiği ya da genetik faktörlere bağlı olarak var olan göz kapağı sorununun önüne geçmek amacı ile ameliyat olmaktadır. Peki, başka hangi durumlarda göz kapağı ameliyatı yapılır?

  • Alt göz kapağında çukurlaşma oluşmasında
  • Cilt fazlalığı varsa
  • Göz kapağında torbalanma oluşmuşsa

Bu nedenlerden dolayı göz kapağı ameliyatı yapılır.

Göz kapağı ameliyatı riskleri hakkında çok düşük ihtimaller de olsa yukarıda bilgi verdik. Ankara göz kapağı estetiği ameliyatı hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Ankara Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Sıkça Sorulan Sorular

Operasyonun ardından, ilk iki günde lokal şişme ve morarma olabilir. Çeşitli buz uygulamaları ile bu ağrılar giderilebilir. Ameliyatın ardından, bir hafta ile 10 gün arasında şişlik ve morluklar kaybolmaktadır.

Operasyonun ardından ortalama 1 gün ile 3 gün arasında işe geri dönebilirsiniz.

Göz kapaklarında estetik operasyonların ardından, yıllar içerisinde yaşlanmaya bağlı olarak değişimler yaşanmakla birlikte, bu durum operasyon öncesindeki noktaya dönmez.

Göz kapağı estetiği öncesinde antibiyotik gibi ilaçlar en az 15 gün önceden bırakılmalıdır. İyileşme sürecini olumsuz etkileyen sigara gibi tütün ürünleri de en az 15 gün önce bırakılmalıdır. Operasyonun ardından ise, ortalama 1 hafta süreyle gözlere baskı uygulanmaktan kaçınılmalıdır. Gözler ovuşturulmamalı, en az 3 ay boyunca gözlerin güneş etkisinden korunması önemlidir.

Operasyon, göz kapağında fonksiyonel ve estetik anlamda eksiklik hissedenlere yapılabilir. Göz kapağı kırışıklıkları, torbaları ve sarkmaları ile, göz kapağı derisinde meydana gelen birtakım hastalıklara karşı göz kapağı estetiği yapılabilmektedir.

Göz kapağı estetiği genellikle 35 yaşından sonra yapılan bir operasyondur. Ancak gerekli durumlarda, 35 yaşın öncesinde de operasyon yapılabilir.

Üst göz kapağı estetik operasyonları genellikle hafif operasyonlar olup, lokal anestezi ile yapılmaktadır. Alt göz kapağı operasyonlarında, hastanın ödem ve diğer şikayetlerine de bağlı olmak üzere genel anestezi ile operasyon yapılabilir.

Estetik operasyon, göz kapaklarındaki yaşlanma sürecini durdurmaz. Ancak ortalama olarak 7-8 sene boyunca, göz kapaklarında etkisini net bir şekilde gösterir.

Göz kapağı estetiği operasyonunun ardından, hastanın hastanede uzun süre kalmasını gerektiren bir durum söz konusu olmamaktadır. Hastalar ortalama 4-5 saat içinde taburcu olmaktadır.

Operasyon süresi, göz kapağına uygulanacak işlemin üst göz kapağı, alt göz kapağı ya da alt ve üst göz kapağının birlikte olmasına göre değişmektedir. Üst göz kapağı estetiği operasyonu ortalama 30-45 dakika, alt göz kapağı operasyonu ortalama 1 saat, alt ve üst göz kapağı operasyonu ise 1 buçuk saat sürmektedir.

To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?