Ankara Kimyasal peeling piyasadaki en popüler girişimsel olmayan kozmetik prosedürler biridir. Kimyasal peeling en sık yüz cildinin görünümünü iyileştirmek için kullanılır, ancak aynı zamanda boyun ve ellerin cilt görünümünü iyileştirmek içinde kullanılabilir. Cildin yıpranmış olan üst tabakasının temizlenmesini ve alttan daha canlı, parlak tabakanın ortaya çıkmasını sağlar.
Ankara Kimyasal Peeling Ne Zaman Yapılır?
Aşağıdaki Nedenlerin Birinden Dolayı Rahatsızlık Hissediyorsanız,Ankara Kimyasal Peeling İşlemi İçin İyi Bir Aday Olabilirsiniz:
- Akne ya da sivilce ile ilgili izler
- Yaşlanmaya bağlı cilt değişiklikleri
- İnce çizgiler ve kırışıklıklar
- Çiller
- Düzensiz cilt lekelenmesi
- Pürüzlü cilt ve pullu lekeler
- Yara izleri
- Güneşten zarar görmüş cilt
Kimyasal peelingin kalıcı bir çözüm olmadığına dikkat etmek önemlidir ve etkisinin olmadığı durumlar vardır. Örneğin, derin çizgiler, kırışıklıklar ve derin yara izleri peeling ile düzelmez. Bu sorunları tedavi etmek için daha invaziv işlemler en iyi seçenektir.
Ankara Peeling'in Hedefleri Nelerdir?
Yüzeyel kırışıklıklar, lekelenmeler, çiller ve izler gibi cildin üst tabakasını ilgilendiren problemlerde, yıpranmış olan cilt katmanlarının uzaklaştırılarak alttan daha canlı, parlak tabakaların ortaya çıkarılması hedeflenmektedir.
Kaç Tip Peeling Vardır?
Kullanılan kimyasallar fenol, trikloroasetik asit, alfa hidroksi asitlerdir. Üç tip peeling vardır: Yüzeyel (hafif, minimal sorunlar için), orta (pigment değişiklikleri, hafif-orta derecedeki kırışıklıklarda etkilidir ve cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar) ve derin (şiddetli fotoyaşlanma gibi daha derin yerleşimli problemlerde) yapılır.
Ankara Peeling İşlemi Nasıl Yapılır?
Kimyasal peeling işlemi cilt temizlendikten sonra üzerine peeling solusyonunun uygulanması ile yapılır. İşlem sonrasında nemlendirici ve güneşten koruyucu kremler uygulanır.
Kimyasal Peeling Kaç Seans Yapılır?
Kimyasal peeling ne kadar sıklıkla yapılmalı sorusuna aşağıdaki şekilde yanıt verebiliriz.
- Yüzeyel peelingler 2 hafta arayla 6-8 seans
- Orta derinlikte peeling 2 – 4 ay aralıklarla 2 – 4 seans
- Derin peeling için genelde tek seans yeterli olmaktadır.
Kimyasal Peeling Fiyatları
Ankara kimyasal peeling fiyatları, kişinin yüz tipine, yapılması gereken seans sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Kimyasal peeling fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.
İyileşme Dönemi Nasıl? Ne Kadar Süre İstirahat Gerekli?
Tüm Ankara kimyasal peeling tedavileri çok kısa da olsa bir iyileşme süresine sahiptir. Peelingin derinliğine göre farklı tablolar oluşabilir. Yüzeyel peeling sonrası kuru, hafif pullanma olurken, orta derece peeling kızarıklıklara neden olabilir. Derin peeling sonrası kabuklanma olabilir, ancak birkaç günde iyileşip cilt normal haline döner. Peeling sonrası güneşten korunmalı ve önerilen nemlendiriciler kullanılmalıdır. Ayrıca birkaç gün makyaj yapılmamalı, sıcak banyodan uzak durulmalıdır. Yüzeyel peelinglerde genellikle istirahat gerekmezken, orta ve derin seviye peelinglerde kabuklanma geçene kadar 5 – 7 gün istirahat gerekebilir.
Peeling Komplikasyonları Nelerdir?
Peeling sonrası komplikasyonlar nadir olup derinlik arttıkça oluşma ihtimali yükselebilir. Lekelenme, ekimoz, alerjik reaksiyonlar, uzun süren kızarıklık, iz oluşumu, enfeksiyon görülebilecek nadir komplikasyonlardır.
Ne Zaman Peeling Kesin Sonuçlarını Göreceğiz?
Peeling sonuçları hemen işlem sonrasında görülecektir. Zamanla şişlikler ve kızarıklıklar azaldıkça iyileşmeye devam edecektir.
Kimyasal Peeling Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Kimyasal peeling işlemi itina ile yapılması gereken bir uygulamadır. Bu işlemin yapılabilmesi için kesinlikle cildin çok temiz olması gerektiğini belirtelim. Cildin sadece makyajdan değil, çeşitli kremlerden, toniklerden ve benzeri kozmetik ürünlerden de tamamen arındırılmış olması gerekiyor. Cildin temiz olması istendiğinde hastalar genellikle sadece makyaj yapmadan kliniğe geliyor. Ancak cilt yüzeyinde güneş koruyucu kremin bile olmaması lazım. Bu yüzden kimyasal peeling öncesinde özellikle cilt temizliğine dikkat edilmelidir. Uygulama sonrasında ise cildin dış etkenlere açık bir hale geldiğinin unutulmaması lazım. Çünkü ölü hücreler tamamen ciltten arındırılmış olur. Güneşten hava kirliliğine kadar her türlü dış etkene karşı cilt daha savunmasız bir form kazanır. Bu yüzden uygulama sonrasında cilde çok nazik davranılması ve yüksek koruma içeren güneş kremlerinin mutlaka kullanılması gerekir. Aynı zamanda 1 hafta boyunca düzenli olarak su bazlı nemlendirici krem kullanımı da önem taşıyor.
Ankara Kimyasal Peeling İle Neler Tedavi Edilemez?
Ciltteki gevşemeler ve sarkmalar maalesef kimyasal peeling ile tedavi edilemez. Hastaların büyük bölümü en az 10 yaş gençleşmeyi bekliyor olsa da kimyasal peeling ile bu mümkün değildir. Yaşlanma belirtileri olan göz kapağı düşüklüğü, dudak kenarlarının aşağı yönlü eğilmesi, ciltteki derin kırışıklıklar bu işlemle ortadan kaldırılamaz. Sadece çok hafif kırışıklıklar ve ciltte oluşan çok küçük çukurlar üzerinde etkilidir ve bu görünümleri ortadan kaldırabilir. Ancak ciltte yaşlanma ile birlikte meydana gelen sarkmaları tamamen ortadan kaldırmasını beklemeyin. Daha genç görünüm sunmasının nedeni ise cildi ölü hücrelerden tamamen arındırması ve daha sağlıklı görünmesini sağlamasıdır.
Hangi Durumlarda Kimyasal Peeling Uygulanamaz?
Ciltte uçuk, açık bir yara bulunuyorsa bu işlem yapılamaz. Aynı zamanda enfeksiyon mevcutsa, derin güneş yanıkları bulunuyorsa, çizikler ya da cilt tahrişleri mevcutsa maalesef bu işlem için beklemeniz ve iyileşmeniz gerekir. Herhangi bir nedenle ciltte soyulma meydana gelmişse yine kimyasal peeling uygulaması yapılamaz. Tüm bunlarla birlikte roaccutane tedavisi görenler ya da yakın bir zamanda bu tedaviyi yaptırmış olanlara da kimyasal peeling uygulaması yapılamıyor.
Oluşabilecek Komplikasyonlar
Estetik ameliyatlar sonrası bir takım komlikasyonlar yaşanabiliyor. Bunların başında hematom denilen ve halk arasında kanama olarak bilinen sorun geliyor. Ameliyat sonrası damarlarda oluşan çatlaklardan oluşan kanama, özellikle uygulamayı takip eden erken dönemde sık karşılaşılan bir komplikasyondur. Cerrahi ameliyatlar ve estetik uygulamalar sonrası yaşanan komplikasyonlardan bir diğeri ise sinir hasarıdır. Uygulama sinire baskı yaparcak şekildeyse kişide hissizlik ve uyuşma görülmektedir.
Enfeksiyon, en yaygın komliklasyondur. Özellikle dezenfekte edilmeyen medikal cihazlar, hijyenik olmayan ortamlar ciddi enfeksiyonlara neden oluyor. Aynı şekilde operasyon sonrası bakımın da yine hijyenik olmalıdır. Uygulama sırasında verilen anestezikler de komlikasyon kaynağı olabiliyor. Hastaya acı hissetmemesi için verilen genel ya da lokal anesteziler şok, akciğer enfeksiyonu ve kalp krizi gibi ciddi komplikasyonlara neden oluyor.