Cildin dinç durması ve gençleşmesi içerisindeki bazı biyokimyasallara yani kolajen ve hyalüronik asit varlığına bağlıdır. Tenin yenilenmesi, tazelenmesi ve canlı kalması için gerçekten çok önemli bir protein olan kolajen ve nemli bir halde ayrıca parlak ve güzel görünmesine yardımcı olan hyalüronik asit cildin sağlığı için çok gerekli olan iki maddedir. Bu iki biyokimyasal madde sayesinde cilt elastik ve canlı bir görünüm kazanır. Uçuk sorunu ve iltihap problemleri geçirenler ya da hala yaşayanlar ve hamileler dışında yetişkin olan herkes bu kimyasal maddelerle dudak dolgusu operasyonu yaptırabilir.
Dudak Dolgusu Yapılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir
Seneler ilerledikçe dudak kenarında ve görünümünde sarkma ve diriliğini kaybetme problemi yaşayanlar, dudaklarının görünümünü ince ve belirsiz bulanlar ya da dudak görünümünde asimetri sorunu hissedenler dudak dolgusu işlemi yaptırmak isteyebilir. Tenlerinde bu operasyonu kaldırabilecek herhangi bir sağlık problemi yoksa da istedikleri her zaman yaptırabilirler. Buna göre dudak dolgusu yaptırmak için;
- Vücut gelişimini tamamlamış olmak,
- Herhangi bir sağlık sorunu yaşamıyor olmak,
- Uçuk ve benzeri bir problemin devam etmiyor olması,
Yeterli görülebilir ve sizler de dudak dolgusu operasyonu yaptırabilirsiniz. Ayrıca dudak dolgusu yapıldığında bir süre şişme olacaktır, bu şikayetiniz de zaman içerisinde azalarak bitecektir.
Dudak Dolgusu Kime ve Nasıl Yapılır?
Genel de basit cerrahi bir işlem gibi görülse de aslında dudak dolgusu operasyonu sertifika sahibi ve tanınmış, güvenir bir sağlık kurumunda ve alanında deneyimli bir uzmana yaptırılmalıdır. Aksi halde tıbben istenmeyen sonuçlar ve beden sağlığını riske atan bazı tıbbi durumlar ortaya çıkabilir.
Dudak dolgusu yaptırmak isteyene uzman bir doktor önce muayene etmeli ve bu operasyonu yaptırmak isteyen kişinin dudak yapısı ve suratı ile ve dudak yapısı orantısına bakara dudağın hangi ölçüye göre ve nasıl şekillendirilebileceğine karar verir. Operasyon öncesi dudakların işlem sırasında acı duymaması ve ağrı yapmaması için bir antibiyotikli krem sürülür.
Bu sürülen ve dudaklara uygulanan krem anestezi etkisi yaparak operasyon yapılacak dudakları uyuşturur. Hemen ardından çok ince uçlu bir iğne yardımıyla hyalüronik asit önce üst sonra alt dudaklara enjekte edilerek operasyon tamamlanır. Dudak dolgusu cerrahi bir uygulama değildir ve genelde yarım saati geçmeyen operasyonla tamamlanır ve ardından hemen etkileri gözlenir.
Dudak Dolgusu Operrasyonu Sonrasında Neler Yaşanmaktardır?
Dudak dolgusu operasyonu yaptıran bireyin operasyon sonrasında dudakların etrafında bazı ufak şişlikler ve renk bozulması kaynaklı morluklar görülebilir. Bu kesinlikle tehlikeye yol açan korkulacak bir durum değildir. Operasyondan sonra ki birkaç gün boyunca dudak bölgesinin şekil kaybetmesi ve şişmesinden korkmaya gerek yoktur.
Hatta bazı operasyonların ardından kişilerde şiş olma durumu bir hafta kadar uzayabilir. Hasta görünümünden dolayı çok rahatsız olursa bunu tekrar operasyonu yapan doktora gösterebilir. Dudak dolgusu uygulamasının verim vermemesi ve istenen görsel şekilde olmaması halinde ise tekrar ufak bir müdahale yapılabilir.
Dolgu Operasyonu Yaptırdıktan Sonra Nelere ve Ne Kadar Dikkat Edilmelidir
Dolgu uygulaması yaptıran bireyler adeta diş çektirmiş gibi belirli bir süre yemek ve içmekten uzak durarak iyileşme sürecinin başlamasını beklemelidir. Bu bekleme süresi yaklaşık iki saat kadar vakit almaktadır. İki saatlik bu bekleme süresi içerisinde dudakların yapısını ve fiziksel bütünlüğünü zorlayacak mimiklerden kaçınmak da gerekebilir.