Son Güncellenme Tarihi: 04.01.2023
İçindekiler

Yüzde duyguların yansıması üzerinde en önemli etki kaşlardır. Kaş hareketleri birçok duygu ifadelerini karşı tarafa aktarılmasında etken rol üstlenir. Kaşların şekilleri yüz ifadesinin daha asabi ve sert bir görüntü oluşmasına neden olabilir bu da kaş şeklinin önemini vurguluyor. Kaş düşüklüğü öncelikle estetik görüntü olarak kişiler üzerinde rahatsız bir his uyandırmasına ek olarak ileri düzeye geldiğinde görme kalitesini de etkileyebiliyor. Kaş düşüklüğü tedavilerinin estetik anlamda düzeltmelere sebep olmasına yanı sıra gözde oluşacak ağırlık hissi de ortadan kalkar.

Kaş düşüklüğü tedavilerinde en etkili yöntemlerden birisi endoskopik kaş kaldırma tekniği gösteriliyor. Endoskopik kaş kaldırma yöntemi uzun zaman kalıcılığını korurken zamanla alın çevresinde yaşanacak kırışıklıklardan etkilenebiliyor.

Kaş kaldırma uygulanan yöntemi bağlı olarak farklı süreyi kapsar. Ortalama olarak ise 1-2 yıl aralığı ile 20 yıl gibi bir zaman diliminde kaş kaldırma işlemi tamamlanmaktadır.

Kaş Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kaş düşüklüğü bazen kaşın tamamında görülen bazı durumlarda ise yalnız kaşın kuyruğunda görülebiliyor. Kaş düşüklüğü durumlarında uygulanan tedavi yöntemleri;

Kaş kaldırma botoksu: kaşların hareket etmesi üzerinde göz ve alın kasları aktif rol oynar. Alın çevresinde yapılacak botoks direkt olarak kaş yapıları üzerinde etkide bulunabiliyor. Bu sebeple botoks işlemleri kaş düşüklüğü tedavisinde tercih edilen yöntemlerden biridir.

Şakak germe estetiği; Kaş kuyruğunda düşmelerin yaşandığı durumlarda tercih edilir. Göz kapağı üzerine görülen birikmelere etkili yöntemlerden olan şakak germe estetiği ile kaş düşüklüğü tedavisi gerçekleştirilir.

Endoskopik kaş kaldırma: Şakak germe yöntemine benzerliği ile dikkat çeken endoskopik kaş kaldırma operasyonunda, saçlı deriye kesi şekilde uygulama gerçekleştirilir.

Kaş Kaldırma Ameliyatının Ardından İyileşme Süreci Nasıl?

Kaş kaldırma botoksu, şakak germe, endoskopik kaş kaldırma tedavilerinde alın ve kaş çevresine bantlarla pansuman yapılır. Operasyon sonunda işlem görmüş bölgelerde oluşabilecek ödemlere karşı buz kompresi yapılıyor. İşlem sonrası alın ve kaş çevresinde şişlikler meydana gelebilir. Ancak morluk görülmesi durumlarda doktor kontrolüne başvurmak uzmanlar tarafından öneriliyor. İlk üç gün su temasından uzak dururken bu sürenin ardından bu kısıtlama da ortadan kalkıyor. Ameliyat sonrası kaş hareketlerinde ufak da olsa hissizlik meydana gelebiliyor. Genel olarak işlem sonrası ilk bir haftanın ardından kişiler kendilerini daha iyi hissettiği belirtilir. 

Kaş Düşüklüğü Neden Yaşanır?

Yaş ilerledikçe insan bedeninde değişimler meydana geliyor. Zamanla cilt altı dokularında erimeler, kaslarda zayıflamalar, cilt yıpranmalarının etkisi ile alın ve kaş çevresi aşağı doğru düşmeler görülür. Kaş çevresinin yukarıda kalmasında göz çevresi kemiği etkili olmaktadır. Bu alanda meydana gelen kas zayıflıkları, kemik erimesi gibi durumlar kaş düşüklüğü yaşanmasına sebep oluyor. Göz çevresinde görülen kaz ayaklarının oluşumda da etkisi görülen göz çevresi kemiği kaş düşüklüğünün en önemli sebepleri arasında gösteriliyor. Orbital rim adı verilen bu kemikte kas kasılması sonucu bu iki durum meydana gelmektedir.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?