Son Güncellenme Tarihi: 04.09.2024
İçindekiler

Kaş kaldırma yöntemlerinde amaç, mevcut kaşın görünümünü yok etmek ve yüzün daha genç, canlı görünmesidir. Kaş kaldırma işlemleri iki ana gruba ayrılmaktadır. Biri cerrahi, diğeri cerrahi olmayan işlemlerdir. Doktor muayenesi esnasında hastanın kaş yapısına ve durumuna bakarak hangi yöntemin uygulanabileceği doktor ile beraber karar verilir.

Cerrahi olmayan kaş kaldırma yöntemleri, estetik amaçlı olmayan yöntemlerdir. Bu yöntemler ise;

·       Botoks

·       Dolgu

·       İp uygulaması

·       Fokus Ultrason yöntemi

·       Fraksiyonel Radyo Frekans

Uygulamalarını içermektedir. Cerrahi kaş kaldırma operasyonlarında ise, cerrahi olmayan yöntemler ile yapılan işlemlerin etkisini yitirmesi ve kalıcı bir durum elde etmek için yapılabilmekte. Cerrahi operasyonlar genel olarak endoskopik olarak yani küçük kesiler açılarak yapılmaktadır. Kaş kaldırma estetiğinin yapılmasından 1-2 sonra kişiler normal yaşantılarına dönebilmekte. İyileşme süreci de ortalama 1-2 hafta içerisinde tamamlanır.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma amacı ile uygulanan, cerrahi olarak endoskopik kaş kaldırma ve askı tekniği olmak üzere iki çeşit ameliyat türü bulunmaktadır. Askı tekniği ile kaş kaldırma işleminde, saçlı deriden yarım santimlik kesi ile girilerek kaşın üzerine uzun bir dikiş indirilir. Ardından kaşın yukarı çekilmesi ile uygulama gerçekleştirilir. Askı tekniği oldukça kontrollü, kolay ve riski olmayan bir yöntemdir. Bu gibi avantajlar ile beraber kısa olması da dezavantajdır.

Diğer işlem ise endoskopik yöntemdir. Saçlı deri içerisinden küçük kesi ile girilerek kaşa istenilen şeklin verilmesi ile gerçekleştirilir. Bu işlemde mikro kameralar kullanılır. Genellikle lokal anestezi ile gerçekleştirilen bu yöntem son derece başarılı uygulamalardır. Bu işlemin diğerlerinden önemli farkı ise, iyileşme sürecinin daha hızlı olmasıdır. Yara izi oluşmaz, daha az morarma ve şişik olur. Ayrıca ağrı çok azdır ve saç kaybı gibi durumlar ortaya çıkmaz.

Kaş Kaldırma Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Kaş yapısının genetik faktörler ile belirlenmektedir ve kişinin kaşları çok genç yaşlarda bile düşük olabilmekte. Özellikle görmeyi engelleyecek düzeyde bir kaş düşüklüğü, yaşın ilerlemesi ile gelişen doku gevşemelerine bağlı ortaya çıkmakta. Bu durumlarda yani genel olarak ilerleyen yaşlarda ameliyat talep edilmektedir.

20-30 yaşlarında kaşın kış kısmında aşırı düşüklüğün olması durumunda aşırı mutsuz ve yorgun görüntü ortaya çıkabilmekte. Bu durum ise kişinin sosyal ilişkilerini ya da işyerindeki performanslarına yansıyabiliyor. Böyle olması ile kaş kaldırma ameliyatına yönelim olabilmekte. Kaş kaldırma ameliyatının faydasını görmek ve işlem sonrasında gerek sosyal gerekse iş hayatlarında daha mutlu ve verimli geçirilmekte.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?