Son Güncellenme Tarihi: 04.01.2023
İçindekiler

Yüzün gergin olması artık sadece kadınlar için değil erkekler için de önemli bir husus olmaktadır. Yaşlanma belirtisi pek çok insanda yüzden başlayıp ellere doğru devam etmektedir. Yaş ilerledikçe yer çekiminin de etkisiyle yüzde sarkmalar, kırışıklıklar meydana gelmektedir. Yüz germe ameliyatının amacı bu kırışıklıkları gidermek ve deri fazlalığı varsa deri fazlalığını alarak gidermektir. Bu tedavideki diğer bir amaç ise kişinin isteği üzerine doğal ve genç bir yüze sahip olmaktır. Yüz germe işlemi medikal bir tedavi olmasından dolayı cildin dış görünüşünü değiştirmekte fakat yaşlanmayı durdurmamaktadır. Faktörlere göre değişmek üzere herkeste, estetik görünüm anlamında bir gençleşme sağlamaktadır.

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılır?

Yüz germe ameliyatı, 40’lı yaşlardan sonra tercih edilse de, günümüzde cildi daha erken kırışan ve sarkan insanların da başvurduğu bir tedavi yöntemidir. Yüz germe ameliyatını isteyen insanların, yüz ve boyun derisi sarkmış olmalı ancak elastikiyetini kaybetmemiş olması gerekmektedir. Elastikiyet, cildin esneme yeteneği olarak bilinmektedir. Elastikiyetin dışında başka bir sağlık problemi de olmaması önemli bir unsurdur. Yüz germe işlemi yapıldıktan sonra işlemin estetik etkileri uzun yıllar boyunca sürmektedir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz germe ameliyatı, kulak önünden başlayıp arkasına doğru devam eden ince bir kesi oluşturularak yapılmaktadır. Ameliyat sırasında amaç, sadece yüzü germenin yanı sıra yüzü şekillendirmek için de özel çaba gösterilmektedir. Aynı kesi işlemi boyun kısmına da uygulanarak çeneye doğru gerginliğin oluşmasını sağlamaktadır. Yüz germe ameliyatlarının çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

      Yanak Germe: Göz altında bulunan yanak bölgesinin dokusunu yukarı doğru taşınma işlemidir.

      Mini Yüz Germe: Bu işlem genellikle ciddi yüz sarkması yaşamayan insanlara uygulanan işlemdir. Yanakların yaş almadan daha çok yer çekimi, kolajen eksikliği gibi durumların sebep olduğu sarkmaları gidermede uygulanan bir tedavi yöntemidir.

      Tam Yüz Germe: Bu işlemde şakak bölgesinden başlayarak kulağın önünden devam ederek kulak arkasında son bulan işlemdir.

Yüz Germe Ameliyatının Zararları Var mı?

Tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi bu tedavi yönteminin de kendi çapında riskleri bulunmaktadır. İşlem sonrası veya işlem sırasında kanama, enfeksiyon, dikiş reaksiyonları ve yara ayrışması gibi durumların oluşma ihtimali vardır. Öte yandan ameliyat esnasında işlem gören kaslar ya da yüz sinirleri zarar görebilmektedir. Doku oluşumları ya da doku kayıplarının yaşanması da söz konusudur. Bununla birlikte, alanında uzman bir ekibin gerçekleştirdiği estetik operasyonunda bu riskler oldukça düşük bir ihtimale sahiptir.

Yüz Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürede İyileşir?

Yüz germe ameliyatından sonra oluşan morluklar, şişlikler oluşma tipine göre iyileşme sürecinde değişiklik gösterebilmektedir. Morluklar yaklaşık 1 hafta içerisinde iyileşebilirken, şişliklerin iyileşmesi yaklaşık olarak 1 aylık sürede ya da kişiye göre daha uzun sürede de tamamlanabilmektedir.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?