Son Güncellenme Tarihi: 04.01.2023
İçindekiler

Ankara Saç Ekimi

sac ekimi serdaryuce youtube video 1 300x169 - Ankara Saç Ekimi

Saç Ekimi Ankara Video Anlatım İçin Tıklayın

Saç ekimi işlemi artık ülkemizde yaygın bir şekilde yapılmaya başlandı. Ankara saç ekimi işleminin en çok yapıldığı kentlerden biri haline geldi. Üstelik sadece bu kentte yaşayanlar değil, yurt dışından gelenler de saç ekimi uygulamalarından faydalanabilir. Saç ekimi en genel şekliyle saçlı deride bulunan saç köklerinin, seyrelme meydana gelen ya da hiç saç olmayan bölgeye taşınması işlemidir. Bu alanda dünya standartlarını yakalamış bir ülke olmamız, saç ekimi işlemi için her geçen gün daha fazla sayıda turistin ülkemize gelmesini beraberinde getiriyor. Evet de saç ekimi uygulamalarında tercih edilen teknikleri çok daha yüz güldüren sonuçlar edilebilmesini sağlaması bunda etkili bir unsur oluyor. Hatta seans içerisinde transfer edilen saç kökü sayısı bile eskiye nazaran çok daha fazla! Dileyen herkes bu işlemden faydalanabilir ve hayal ettiği görünümü elde edebilir!

Saç Ekimine Nasıl Hazırlık Yapılıyor?

saç ekimi nedir

Öncelikle saç ekimine hazırlık aşamasında doktor tarafından muayene edilirsiniz. Cildinizin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Aynı zamanda genel sağlık durumunuz, saç kaybının derecesi, mevcut saçların kalitesi ve miktarı gözden geçiriliyor. Ardından saç ekimi işleminde doğal bir görünüm elde etmek için kaç adet saç ekimi yapılacağı gelecekte meydana gelebilecek saç kayıpları da dikkate alınarak belirlenir. Bu muayene esnasında saç ekimi işlemi tamamen planlanmış olur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemine geçilmeden önce son derece doğal bir görünüm elde edilmesi için saç bitim noktaları belirlenir. Saç çizgisi olarak belirlenen saç bitim noktalarının tasarlanmasının ardından lokal anestezi uygulamasına geçilir. Lokal anestezi işlemi kafa bölgesinde hem saçın ekim gerçekleştirilecek olan, yani saç köklerinin transfer edileceği bölgeye hem de saç köklerinin alınacağı bölgeye yapılıyor. Bu sayede hastanın uygulama boyunca herhangi bir acı ya da sızı hissetmesi de engelleniyor. Lokal anestezinin yetkisini göstermesinin ardından saç kökü transferlerine başlanıyor. Bildiğiniz gibi saç ekiminde fut ve fue gibi teknikler daha sık tercih edilmeye başlandı. Hangi tekniğin tercih edildiğine bağlı olarak yapılan uygulama da değişebilir. Transfer edilecek saç kökü sayısına bağlı olarak seansın ne kadar süreceği de değişebiliyor.

Saç Ekiminde FUT (Foliküler Unite Transplantasyonu) Tekniği

saç ekiminde fue

Bu saç ekim tekniğinde saçlı bölgeden şerit halinde saç köklerini de içeren bir parça alınıyor ve dikiş atılarak bu alan kapatılıyor.Dikiş izleri saçların içinde kalacak şekilde uygulanıyor. Alınan bu şeritte yer alan saçlar korunuyor ve foliküler ünitelere ayrılıyor. Burada amaç saç köklerinin saçsız alana taşınmasından sonra dökülmesini önlemektir. Sonrasında ise saç ekilecek olan yere çok küçük delikler açılır ve saçlar bu deliklere kökleriyle yerleştirilir. Bu işlem 6 saate kadar uzayabilir. Çok sayıda saç transferinin yapılması gerektiğinde işlemin 9 ila 10 saate kadar uzayabildiğini belirtelim. Uygulamadan sadece birkaç gün sonra saçlar yıkanabiliyor. Bir gün sonrasında da hasta günlük hayatına geri dönebiliyor. Sadece ekim yapılan bölgede yaklaşık bir hafta boyunca kabuklanma meydana gelebilir. Ancak bu durum kişide bir rahatsızlık yaratmaz.

Saç Ekiminde FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyon) Tekniği

Mevcut saç ekim teknikleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olan ve kısaca fut tekniği olarak adlandırılan bu yöntemde kafa derisinden şerit halinde parça alınıyor. Sonrasında bu parçadaki saçlara ve saç köklerine hiç bir zarar gelmeyecek biçimde foliküler ünitelere ayrılıyor. Hemen ardından saç ekimi yapılacak olan bölgeye açılan küçük deliklerden saç kökleri yerleştiriliyor. Bu tekniğin tercih edilmesindeki en büyük etken saç ekimi işleminin gerçekleştirilmesinin ardından saçların dökülmesini engelleyebilmektir. Hastaları en çok endişelendiren ise saç köklerinin bulunduğu yerden alınan bu parçanın ardından kafa bölgesinde iz kalması oluyor. Ancak bu iz saçların arasında kalacak şey parça alındığı için uygulama sonrasında iz kalması gibi bir endişe yaşanmasına gerek yok.

Fut tekniğinde seans süresi 6 saat ila 10 saat arasında değişebiliyor. Çünkü çok sayıda saç kökünün transfer edilebildiği yöntemlerden biri haline gelmiş durumda. Elbette transfer edilecek olan saç kökü sayısı arttıkça seans süresi de uzuyor. Ancak hastalar için iyileşme sürecinin son derece konforlu olduğunu belirtebiliriz. Örneğin sadece birkaç gün sonra saçlarınızı yıkamanız mümkün hale geliyor. Günlük hayatınıza uzun süre boyunca ara vermeniz gerekmiyor. Sadece bir gün sonrasında işe gidebiliyorsunuz. İyileşme sürecinde yalnızca uygulama yapılan bölgede kabuklanma olması hastaları rahatsız edebiliyor. Ancak bu kabuklanma da kısa bir süre sonrasında ortadan kalkıyor.

Saç Ekiminden Sonra İyileşme Süreci Nasıl?

Saç ekimi işlemi tamamlandıktan sonra klinik istirahate gerek olmuyor. Aynı gün taburcu olabilirsiniz. Ancak evde bir süre dinlenmeniz gerekebilir. Yüz ve baş bölgesinde hafif şişlik ve morluk oluşabilir. Ancak baş bölgesi yukarıda kalacak şekilde yatıldığında morluğun ve şişliğin kısa zamanda azalması ve kaybolması da sağlanabiliyor. Ara ara soğuk kompres yapılabilir ve oluşacak ödem azaltılabilir. Göz altında da morluk oluşabiliyor ve birkaç gün içerisinde bu morluklar kendiliğinden ortadan kalkıyor. İlk birkaç gün boyunca hafif ağrı oluşması da son derece normal bir durumdur. Bu ağrı da ağrı kesici ilaçla kesilebiliyor. İyileşme süreci boyunca vücudu yorabilecek her türlü aktiviteden kaçınmak gerekiyor. Aynı zamanda kafa bölgesine darbe almamaya dikkat edilmelidir.

Saç Ekiminin Riskleri Neler?

Estetik açıdan gerçekleştirilen müdahalelerin tamamı kendi içerisinde bazı riskler barındırıyor. Ancak bu risklerin en az olduğu işlemlerden biri de saç ekimidir. Saç ekimi işleminde gerçekleşebilecek olan risklerin başında enfeksiyon bulunuyor. Enfeksiyon riskini minimuma indirgemek adına genellikle antibiyotik ilaç kullanımı doktor tarafından öneriliyor. Aynı zamanda hastanın enfeksiyon riskine karşı hijyen koşullarına maksimum düzeyde dikkat etmesi gerekiyor. Bununla birlikte ciltte iz kalması gibi bir risk de bulunuyor. Hastanın vücut yapısına bağlı olarak yara izi kalması riski değişebilir. Yara izi kalması her hastada mutlaka gerçekleşecek bir risk ya da komplikasyon değildir. Bunun dışında herhangi bir risk bulunmuyor. Gönül rahatlığı ile Ankara saç ekimi işleminden siz de faydalanabilirsiniz.

Saç Ekiminin Sonuçları Ne Zaman Görülür?

Saç ekimi işleminde kaleci sonuçları görebilmeniz için 8 ila 12 hafta arasında değişen bir süre beklemeniz gerekiyor. Çünkü uygulama ile transfer edilen saçlar işlemin ardından dökülür. Sonrasında bu saç köklerinden yeniden saç teli çıkması için beklenmesi gerekiyor. Bazı hastalarda sadece 4 hafta içerisinde yeni saç telleri çıkabiliyor. Ancak bazı hastalarda bu süre 12 haftaya kadar uzayabiliyor. Saç ekimi ile transfer edilen saç tellerinin dökülmesi ise 2 hafta ila 4 hafta arasında gerçekleşiyor. Sonuç olarak kalıcı sonuçları görebilmeniz ya da kalıcı olan saç tellerinin belirli bir uzunluğa ulaşması için yaklaşık olarak 3 ile 6 aylık bir süre gerekebiliyor.

Saç Ekimi Yaptırmadan Önce Bunlara Dikkat Edin!

Saç ekimi yaptırmadan önce bilmeniz gereken en önemli unsurlardan biri kan sulandıran ilaçların kullanılmamasıdır. Şayet düzenli olarak kullandığınız ilaçlar varsa doktorunuzla yapacağınız ön görüşmede mutlaka bu konuda bilgi vermelisiniz. Doktorunuz kullandığınız ilaçlardan bazılarını kısa bir süreliğine kesmenizi isteyebilir. Kan sulandırıcı ilaçların kullanılması kanama riskini artırdığı için tüm estetik işlemlerden önce dikkat edilmesi gereken unsurların başında geliyor. Bununla birlikte işlemin yapılacağı gün saçınıza jöle ya da sprey benzeri herhangi bir madde sürmemelisiniz. Uygulamanın ardından saç ekimi yapılan bölgeye dokunmanız gerektiği için kolaylıkla giyip çıkarabileceğiniz bir kıyafeti tercih etmenizde fayda var. En çok merak edilen hususlardan biri de uygulama için kliniğe aç karnına gidilip gidilmemesi gerektiği oluyor. Saç ekimi için aç karnına gitmenize hiç gerek yok. Hatta seans suresi uzayabildiği için kliniğe gitmeden önce yemek yemenizde fayda var. Yanınızda bir refakatçi olması yine sizlere önerilerimiz arasında yer alıyor.

Saç Ekimi İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekimi işleminden sonra saçlarınızı size belirtilen süre boyunca su ile temas etmemesi, işlemin başarısında son derece önemlidir. Aynı zamanda bir süre bere, şapka ya da benzeri malzemeleri kullanmamanız gerekiyor. Saçlarınızın bu tür aksesuarlar ile temas etmemesine de önem vermelisiniz. Küçük bir yastık kullanmanız da dikkat etmeniz gereken detaylardandır. Bir süre sauna ve hamam gibi mekanlardan da uzak durmalısınız. Saçlarınızı nazik hareketlerle yıkamalı ve çok fazla bastırmamalısınız. Ayrıca doktorunuzun belirttiği süre boyunca saç kremi ve benzeri malzemeleri de kullanmamanızda fayda var. Saçlarınızı havlu ile bastırarak kurulamayın ve havlu ile saçlarınızı çok fazla karıştırmayın. Ayrıca yine iyileşme süreci boyunca saçlarınıza ya da kafa derisine dokunmadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Tüm bunlar hakkında detaylı bilgilendirileceksiniz.

Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Dökülür mü?

Saç ekilen bölgeye gerçekleştirilmiş olan saç ekimi, en sağlam ve dayanıklı saçları içerir. Saç ekim işlemi yaptıran kişiler, ekilen saçların sağlıklı ve sağlam olmasından dolayı saç ekimlerinin dökülmesinden endişe duymasına gerek yoktur.

Bunun nedeni ise, saç ekimi sırasında yapılan işlemler ile en güçlü saçların özenle seçilmesi sonucu ve saçın ekim yapılacak bölgeye düzgün bir biçimde uygulanmasıdır. Bu yüzden ekilen saçlarda herhangi bir dökülme meydana gelmemektedir.

Saç ekimi sırasında özel olarak saçların en az dökülen yerlerinden saç alımı yapılır. Bu saçlar dikkatli şekilde ekilir. Kullanılan yöntemler ve özenle seçilmiş saçlar sayesinde ekilen saçlarda herhangi bir dökülme problemi yaşamazsınız. Bunun yanı sıra ekilmiş olan saçların bakımı da oldukça önemlidir.

Saç ekim işlemi gerçekleştirdikten sonra özellikle ilk 1 ay saçlara özenli ve dikkatli bakılması gerekir. Bu şekilde saçlara bakılırsa, ekilen saçlar da herhangi bir dökülme görülmez. Bu nedenle saç ekim sonrasında size verilen tavsiyelere ve yönlendirmelere uymanız gerekmektedir.

Lazer Destekli Saç Ekimi Operasyonu

Lazer saç ekim operasyonunda lazer tekniği kullanılır. Saç köklerinin donör bölgeden yani başın arka kısmından alınarak dökülen bölgelere nakledilme işlemidir. Operasyon saç dökülmesini oranına göre 3 ile 8 saat arasında sürebilir ve bölgesel anestezi ile gerçekleştirilir. Tek seansta bireyin ihtiyacına göre 1.000 – 8.000 saç grefti transfer edilebilir. Nakil işleminden sonra oluşan kabuklar 1 ile 2 hafta içerisinde dökülür ve saçlar 3 – 6 ay içerisinde uzar.

Lazer destekli saç ekiminin avantajı, 0,6 mm ile dazlak bölgeye eşit miktar ve aralıklarla saç köklerinin yerleştirilebilmesidir. Saç ekimi esnasında lazer kan damarlarını pıhtılaştırır ve kanamayı engeller. Greft alımı saç köklerine zarar vermez, iyileşme daha hızlıdır ve yara izi oluşturmaz. Bu işlemle daha natural sonuçlar elde edilebilir.

Operasyondan bir hafta önce kanı sulandıran ve incelten ilaçlar veya vitaminler kullanılmamalıdır. Eğer bunun gibi farklı ilaçların kullanılması saç ekiminin sonuçlarını etkileyebilir, doktor mutlaka bilgilendirilmelidir.

Operasyon esnasında besin tüketiminde bir sınırlama yoktur. Operasyona başlamak için önce baş bölgesinde saç çizgisinin tasarımı yapılır ve bölgesel anestezi uygulandıktan sonra operasyona başlanır. Operasyon süresince hasta kitap okumak, film izlemek veya müzik dinleme gibi etkinlikleri yapabilir. Operasyondan sonra hasta gün içinde taburcu edilir ve ertesi gün de ilk saç yıkama işlemi yapılabilir.

Hastanın kendi saçları nakil edildiği için natural görünüm elde edilebilir. Lazer saç ekimi işlemi sonuçları farklı bir hastalıktan dolayı dökülmediği sürece kalıcıdır.

Saç Naklinin Başarısını Artıran Ek Olanaklar Nelerdir?

Günümüz dünyasının yeni tıp çözümleri arasında yer alan saç nakli, kellik ve bazı durumlarda meydana gelen saç dökülmelerinde meydana gelen doku kaybını engellemek veya yeniden eklemek amacı ile uygulanan bir nakil işlemidir. Saç naklinin başarı oranını direkt olarak etkileyen ilk madde ise doktor veya cerrah seçimidir.

Tecrübe sahibi ve işinde başarılı olan bir cerrah veya kurum, oldukça başarılı sonuçları meydana getirebilmektedir. Bununla birlikte işlem sonrası doktor tarafından önerilen losyon veya şampuan kullanımını aksatmamak da, başarı oranını etkileyen olanaklar arasında yer alır. Birçok farklı saç nakli işlemi bulunduğundan, başarı oranını direkt olarak etkileyen etmenler arasında birçok fark bulunmaktadır.

Saç Ekiminde Doğal Bir Görünüm Nasıl Sağlanır?

Saç ekim işlemleri kellik veya başka nedenlerden dolayı saçları dökülen bireyler için oldukça tercih edilen yöntemlerdir. Saç ekimi aşamalarında amaç doğal bir saç görünümü elde etmektir. Doğal görünüm elde etmek için ilk olarak güvenilir ve alanında uzman bir hekime başvurmak gerekir. Seçilecek klinik ve doğru doktor seçimi doğal görünüm açısından çok önemlidir.

Ekim işlemlerinde planlı ve yüz tipine uygun saç ekimleri yapılmalıdır. Plastik cerrahisine bu saç ekimlerinde danışmak ve tercih etmek saçların daha doğal görünmesi adına gereklidir. Saçı tasarlamak ve uygun yüz hatlarına göre çizmek gerekir. Saçların çıkış yönü ve saç köklerinin yüzle uyumu sağlandığı taktirde doğal bir görüntü elde etmek mümkündür.

Erkeklerde Neden Saç Kaybı Olur?

Erkeklerde meydana gelen saç dökülmeleri genetik faktörlerin etkisiyle meydana gelebilmektedir. Ailede saç dökülmeleri mevcutsa bu ilerde doğan bireylerde de görülebilmektedir. Saç egzamaları ve hijyenik olmayan saç bakım ürünlerinin kullanılması da saç kayıplarına neden olabilen unsurlardır. Saça yeterince özen gösterilmemesi ve bakımlarının aksatılması dökülmelere ve kayıplara neden olur.

Stres hormonları etkiler ve saçları döker. Mevsimsel nedenlerden dolayı da saçlar sürekli kayba uğrar. Yanlış beslenme, vitamin ve mineral değerlerinin düşük olması erkeklerin saçlarını kaybetmesine yol açar. Kişilerde ki içsel hastalıklarda ve bu hastalıklar için kullanılan ilaçlar dolayısıyla da saçların yıpranması ve kayba uğraması mümkündür.

Saç Ekimi İçin En Önemli Unsur Nedir?

Saç ekimi için en önemli olan unsurların başında saç ekiminin yapılacağı hastane gelmektedir. Kaliteli ve uzman olan doktorlar ile yapılan saç ekimleri kısa sürede etkisini gösterir ve sosyal hayatı kısıtlamaz. Öte yandan kullanılan yöntem ve imkanlarda en önemli unsurların başında yer alıyor.

Kullanılan eski yöntemlerin yanı sıra robotik saç ekim yöntemi son dönemlerde en çok tercih edilen saç ekim yolları arasında. Saç ekimi için en önemli unsur saçın ekilme yönteminin tam olarak ne olacağıdır. Ayrıca saç ekimi sonrasında robotik yolla yapılan saçların klasik yollara nazaran daha hızlı bir şekilde iyileşmeye başladığı biliniyor. Bu nedenle saç ekimlerinde yöntem önemlidir.

Saç Ekimi Kaç Yaşından Sonra Yapılır?

Teknik olarak saç ekiminde belli bir yaş sınırı koyulmaz. Ama genelde 20 yaş ve 65 yaş arasında bulunan herkes bu işlemi yaptırabilir. Fakat bazen kazalar sonucunda meydana gelen yanık veya başka bir kazadan dolayı saç kaybeden kişilerde mecburen uygulanmaktadır. Bundan dolayı bir yaş sınırı koyulmaz.

Saç Ektirmenin Zararları

Uygun koşullarda gerçekleşmeyen operasyonlarda bazı sorunlar medyadan gelir. Bu sorunlar;

  • Donör bölgesinde his kaybı yaşanabilir.
  • Saçlar zarar görebilir.
  • İşlem yapılan bölgede enfeksiyon oluşabilir.

Bunlar saç ekimi operasyonlarında görülen bazı olumsuzluklardır.

Saç Ekimi Kansere Neden Olur mu?

Saç ekiminde kendi saçınız ve hücreniz nakledilir. Bundan dolayı kansere neden olmaz.

Doç. Dr. Serdar Yüce
Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Ankara Saç Ekimi Sıkça Sorulan Sorular

Saç ekimi, genç ya da yaşlı, kadın ya da erkek, saç dökülmesi problemi ile karşılaşan herkes tarafından yaptırılabilir. Saç ekimi operasyonunda önemli olan yaş değil, kellik derecesidir.

Saç ekimi uygulaması, plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından hastane ortamında yapılmaktadır. Saç ekimi yapılan klinikler, Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen, hijyenik standartları üst düzeyde bir yer olmalıdır.

Saç ekimi, orta ve ileri yaştaki kişiler için uygun olduğu kadar, genç yaştakiler için de uygun bir operasyondur.

Saç ekimi uygulamasında, herkes için gerekli olan greft, yani saç kökü sayısı değişkendir.

Saç ekiminde, bir yaş sınırlaması olmamakla birlikte, genel olarak 20-22 yaşları, saç ekim operasyonlarında alt sınır olarak ifade edilir.

Saç ekiminde başarının en önemli faktörü, saç dökülmesinin en az yüzde 50’sinin tamamlanmış olmasıdır.

Saç ekimi operasyonu, transfer edilecek greft sayısına göre değişmektedir. İşlemin süresi, alınan kök sayısına göre 6 saat ve üzerinde olabilmektedir.

Saç ekimi operasyonlarında, FUE tekniğinde genellikle ilk 4-5 haftadan sonra saç dökülmeleri yaşanabilir. Bu yaygın bir durum olup, korkulacak bir şey değildir. Operasyondan 5 ile 10 ay arasında, saçlar kalıcı olarak bir daha dökülmemek üzere çıkar.

Saç ekimi, riskli bir operasyon değildir. Bununla birlikte kalp, diyabet, hipertansiyon, guatr, epilepsi gibi hastalıklara sahip olan kişiler, operasyon öncesinde doktorla görüşmeli ve bilgi almalıdır.

To Top
Merhaba 👋 Nasıl Yardımcı Olabiliriz?