Günümüzde bir çok kişi burun yapısından şikayetçi. Kemerli burunlar, düşük burunlar gibi sorunlardan kurtulmak için estetik operasyonlara ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden günümüzde en sık yapılan operasyonlardan biri burun operasyonlarıdır. Burun düşmesi sorunu kişiyi yaşlı gösterir. Bu husus bazen genetik bazen ise sonradan meydana gelebilir. Peki, burun estetiğinde burun düşmesi neden olur? Bir göz atalım.
Burun düşmesine neden olabilecek etkenler şunlardır:
- Yanlış hekim seçimi
- Buruna alınan darbeler
- Genetik faktörler
- Geçirilen burun estetiklerinde gereksiz doku alımı
- Burun ucunda yer alan kıkırdak dokunun yetersiz ve zayıf olması
- Burun derisinin kalın olması ve kıkırdaklara baskı yapması
- Burun ucunun yanması, ezilmesi
Bu gibi birçok nedenden dolayı burun düşüklüğü meydana gelebilir. Burun düşüklüğü problemi yaşayan kişiler burun kaldırma operasyonlarına yönelerek bu sorundan kurtulabilir. Fakat yanlış ve tecrübesiz hekim seçimi sonrası burun operasyonlarında burun düşmesi ile karşılaşılabilir. Bu sorunun olmaması için doğru ve güvenilir hekimler seçmek gerekir.
Burun Ucu Düşmesi Nedir?
Burun bazı nedenlerden dolayı olması gereken konumun aşağısında yer alabilir. Genellikle yaşlı kişilerde burun düşmesine daha sık rastlanır. Dudak ile burun arasındaki açı olması gerektiğinden daha kısa mesafededir. Ayrıca rinoplasti sonrası da burunda düşme görülebilir. Bunun nedeni burundan fazla çıkarılan dokulardır.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır?
Fiziksel olarak anlaşılması mümkündür. Normal şartlar altında burun ile dudak arasında belirli bir mesafe olur. Bu açı 90 derecelik bir açıdır. Yani ideal burun ile dudak arasında 90 derecelik bir açı olur. Fakat kişide burun düşmesi mevcut ise bu açı giderek azalmaya başlar. Burun düşüklüğü kolayca tespit edilir. Burun düşüklüğünün derecesi de bu açı dikkate alınarak değerlendirilir. Ayrıca düşük burun estetik olarak hoş durmaz ve sizi daha yaşlı, mutsuz, ifadesiz gösterir. Ayrıca kişilerde solunum yolu problemlerine de yol açabilir.
Burun Kaldırma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Burun düşmesi yaşayan kişiler genellikle burun kaldırma operasyonlarına başvurur. Bu operasyonlarda farklı teknikler ve yöntemler kullanılır. Kullanılan yöntemlerden biri kapalı burun kaldırma operasyonudur. Bu işlem anestezi altında yapılır. Ayrıca kapalı teknik kullanıldığı için herhangi bir dikiş izi veya yara gibi unsurlar oluşmaz. Kıkırdak dokuya ya da kemik dokuya pek bir işlem yapılmaz. Burun ucu için ufak düzeltmeler yapılır. Bu sayede daha estetik burunlar meydana gelir.
Burun Ucu Kaldırma İşlemleri Kimlere Yapılır?
Burun ucu kaldırma operasyonları yetişkin kişilere ve her yaştan insana yapılabilen operasyonlardır. Fakat genellikle küçük çocuklar için önerilmez. Ayrıca doktorun uygun görmediği kişiler bu operasyonu gerçekleştirmez. Kişinin bedenen ve ruhen iyi hissetmesi ve hazır olması gerekir. Herhangi bir sağlık sorunu da yoksa doktor kontrolünde bu işlemler uygulanabilir. Doktorun işlem onayı vermediği kişiler için tehlikelidir.